Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram gesneden pompoen stukjes kant en klaar gesneden
  • 500 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 - 6 bollen kaneelijs pecan caramel ijs
  • 1/2 - 1 eetlepel rode curry pasta naar smaak
  • 100 gram ui
  • scheutje olijfolie
  • 1 bouillonblokje naar smaak
  • stukje gember van 2 cm

Optioneel

  • scheutje slagroom voor de swirls

Zo maak je het

  • Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie en bak de rode curry 1 minuut op zacht vuur.
  • Snijd ondertussen de ui in stukjes en voeg toe en bak 3 - 5 minuten.
  • Voeg vervolgens het water, de pompoen, bouillonblokje, kokosmelkd en stukje verse gember toe. Mocht de pompoen niet helemaal onder water staan, voeg dan meer water toe. Breng aan de kook en laat de pompoen in 10 - 15 minuten gaar koken. Verwijder de gember en pureer de pompoensoep met een staafmixer.
  • Giet de pompoensoep in een soepbord of lage kom. Garneer de soep eventueel met een paar druppeltjes slagroom in een swirl. Leg op elk soepbord een bolletje kaneelijs. Serveer direct.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: De pompoensoep kun je in zijn geheel voorbereiden en hoef je ter plekke alleen op te warmen en te serveren met een bolletje ijs.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl