800gramgesneden pompoen stukjeskant en klaar gesneden
500mlwater
200mlkokosmelk
4 - 6bollen kaneelijspecan caramel ijs
1/2 - 1eetlepelrode curry pasta naar smaak
100gramui
scheutje olijfolie
1bouillonblokje naar smaak
stukje gember van 2 cm
Optioneel
scheutje slagroom voor de swirls
Zo maak je het
Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie en bak de rode curry 1 minuut op zacht vuur.
Snijd ondertussen de ui in stukjes en voeg toe en bak 3 - 5 minuten.
Voeg vervolgens het water, de pompoen, bouillonblokje, kokosmelkd en stukje verse gember toe. Mocht de pompoen niet helemaal onder water staan, voeg dan meer water toe. Breng aan de kook en laat de pompoen in 10 - 15 minuten gaar koken. Verwijder de gember en pureer de pompoensoep met een staafmixer.
Giet de pompoensoep in een soepbord of lage kom. Garneer de soep eventueel met een paar druppeltjes slagroom in een swirl. Leg op elk soepbord een bolletje kaneelijs. Serveer direct.
Linda's tips
Voorbereiding voor kerst: De pompoensoep kun je in zijn geheel voorbereiden en hoef je ter plekke alleen op te warmen en te serveren met een bolletje ijs.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl