Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 porties

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • olijfolie

Zo maak je het

  • Pel de uien en snijd de uien in kleine blokjes. Schil de wortel en snijd net zo klein als de ui. Schil de buitenkant van de stengels om de draadjes te verwijderen en snijd ook in kleine blokjes.
  • Verwarm de flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin eerst de ui 5 minuten om middelhoog vuur (zorg dat de ui niet verkleurd). Voeg daarna de wortel en bleekselderij toe. Laat het geheel nog 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen totdat de groente zacht is.
  • Vervolgens is de soffritto klaar voor gebruik. Je kunt de portie in 1x gebruiken of verdelen en de helft invriezen. Mocht je meer ui, wortel en bleekselderij in huis hebben, dan kun je ook alles fijnsnijden en ongebakken in de zakjes invriezen.
  • Nu kun je de soffritto gebruiken als basis voor een bolognese saus, soep, ovenschotel, eenvoudige pasta, risotto of wat dan ook. Ik geef je nog een paar ideetjes:
  • Snijd de knoflook fijn en voeg dit toe voordat de saus bijna klaar is.
  • Voeg een klein blikje tomatenpuree toe nadat de soffritto klaar is en bak even mee. Voeg dan een blik tomaten toe en laat even pruttelen. Dit vormt zo de basis voor een eenvoudige pasta saus.
  • Verse kruiden zoals platte peterselie of tijm is altijd een goed idee voor erbij.
  • Bak nog wat gehakt erbij en je hebt direct een bolognese saus gemaakt!

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl