Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 10 eierkoeken

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels agavesiroop of 3 eetlepels honing
  • 4 grote biologische of 5 kleine eieren
  • 2 theelepels wijnsteekbakpoeder glutenvrij of normale bakpoeder
  • snufje Himalaya zout of zeezout
  • extra nodig: bakpapier
  • Voor de topping:
  • kokosolie extra virgine met kokossmaak
  • klein bakje aardbeien
  • 30 gram amandelschaafsel

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een flinke lepel beslag uit de kom op het bakpapier. Gebruik de lepel om een mooie ronde vorm te maken. Maak de gezonde eierkoeken zo groot als je wilt.
  • Zet vervolgens 9-10 minuten in de oven. Loop niet weg, de eierkoeken verbranden snel. In mijn oven zijn ze na 9,5 minuut klaar, alleen kan ik de tijd niet op die manier instellen. Laat afkoelen.
  • Smeer de eierkoeken in met een laagje kokosolie. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakjes. Leg op kokosolie en garneer met amandelschaafsel.

Linda's tips

  • Tip: houd je van makkelijke en simpele bak recepten? Dan zijn deze havermout banaan koekjes ook iets voor jou. In de basis 2 ingrediënten met topping naar keuze.
  • Tips om nog beter een eierkoek vorm te maken zijn altijd welkom. Eet jij een eierkoek naturel of met een topping? Deel jouw favoriete combi gerust onder deze post.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl