Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram feta
  • 500 gram cherry tomaatjes
  • 1 sjalotje
  • pot olijven 240 gram zwarte olijven 115 gram uitgelekt
  • olijfolie
  • 2 theelepels oregano
  • 400 gram verse pasta naar keuze
  • zout peper en chilipoeder naar smaak
  • extra nodig: aluminium schaal afmeting 18 x 27 cm
  • optioneel: rucola

Zo maak je het

  • Verwarm de skottelbraai met barbecue rooster, sluit af met de deksel en verwarm tot 180 graden. Heb je een waterkoker mee? Kook dan alvast het water voor de pasta en anders breng je je grootste pan met water aan de kook.
  • Leg de feta in het midden van een aluminium schaal.
  • Snijd de tomaten doormidden, de ui in stukjes en de olijven in schijfjes. Leg de groente om de feta heen. Besprenkel met olijfolie en strooi de oregano erover.
  • Zet de aluminium schaal op het barbecue rooster en sluit af met de deksel. Tussen de 10 - 15 minuten is de feta gebakken. Controleer af en toe of de feta al zacht is.
  • Kook ondertussen de (verse) pasta.
  • Haal de aluminium schaal voorzichtig van de skottelbraai. Roer met een vork de feta en de tomaten door elkaar. Meng de pasta met de fetasaus. Breng op smaak met zout, peper en een snufje chilipoeder naar smaak. Voeg eventueel rucola toe en serveer direct.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl