Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Totale tijd 40 minuten
Porties 20 stuks

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg of rol verse bladerdeeg
  • 125 gram ricotta
  • 75 gram chorizo 15 dunne plakjes
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 2 handen rucola
  • 1 ei

Extra nodig

  • extra nodig: huishoudfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Leg de plakjes aan de lange zijde naast elkaar en de korte zijde 2. Zorg dat ze elkaar een halve centimeter overlappen. Druk de naden aan om er 1 lap van te maken.
  • Besmeer het deeg met de ricotta. Leg de plakjes chorizo erop, strooi de Parmezaanse kaas erover en spreid vervolgens de rucola erop.
  • Rol het bladerdeeg via de lange zijde strak op. Omwikkel met huishoudfolie en snijd met een scherp mes in stukken van 1 cm. Verwijder vervolgens het folie. Smeer de bladerdeeghapjes in met een geklopt eitje. Zet vervolgens 17 tot 20 minuten in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl