Neem een beetje van het warme water en los hierin het bakpoeder op. Doe de bloem, zout, olijfolie en de opgeloste bakpoeder met de rest van het water in een kom.
Meng goed door elkaar en kneed tot een soepel deeg. Is het deeg te nat, voeg dan meer bloem toe. Of meer water als het deeg te droog is.
Snijd in 6 - 8 stukken en draai er balletjes van. Dek af met huishoudfolie en laat 5-10 minuten rusten.
Bestuif het aanrecht met bloem. Rol uit tot een dunne lap. Bestuif je deegroller eventueel ook met bloem. Schud het overtollige bloem voorzichtig van de wraps af.
Bak de zelfgemaakte tortilla's in een droge koekenpan op middelhoog vuur. De tortilla wrap is vrij snel gebakken. Blijf erbij staan. Zodra er een bubbel ontstaat en de onderkant bruine plekjes vertoond, kun je de wrap omdraaien en nog even aanbakken.
Linda's tips
Tip: persoonlijk houd ik van de kleinere wraps. Met onderstaande hoeveelheden kun je in een pan van 24 cm totaal 8 wraps maken.
Tip: de gebakken tortilla wraps kun je ook invriezen. Ik heb nu deegballetjes in mijn vriezer liggen, zodat ik de wraps ter plekke uitrol en bak.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl