Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 12 koeken

Ingrediënten

  • 300 gram rijpe banaan bananen verschillen best in grote, dit waren 2 forse jongens
  • 100 gram havermout

Extra's

  • 20 gram rozijnen
  • 20 gram pure chocolade min. 72% cacao
  • 20 gram ongezouten en ongebrande noten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel de bananen, snijd in stukjes en prak fijn met een vork.
  • Voeg de havermout toe en meng goed door elkaar.
  • Nu kun je aan de slag met de extra's. Hak de noten & chocolade in stukjes. Niet te fijn, want je wilt nog wel kleine herkenbare stukje overhouden. De noten en de helft van de rozijnen voeg je toe aan het "beslag". De chocolade & rozijnen houd je apart.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Om de koekjes even groot te houden, gebruik ik een eetlepel. Neem een flinke eetlepel "beslag" en leg op het bakpapier en ga door totdat "beslag" op is. Strooi vervolgens de rozijnen en stukjes chocolade erover. Druk plat met de bolle kant van de lepel, zodat ze in het koekje gedrukt worden.
  • Zet de havermout banaan koekjes 20 minuten in de oven. Even laten afkoelen en val aan!

Linda's tips

  • Tip: voor de extra's zijn de mogelijkheden natuurlijk legio. Je kunt pitten & zaden, kaneel of koekkruiden, sinaasappelschil, gedroogd fruit of wat dan ook gebruiken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl