Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Makkelijke recepten, Zalm, bbq
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bos basilicum
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram pecorino schapenkaas of Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 75 – 100 ml zachte extra vierge olijfolie
  • snufje zout en peper
  • 4 stukken zalmfilet 100 – 150 gram zonder vel
  • 1 ui
  • 12 cherrytomaatjes
  • olijfolie

Extra nodig

  • extra nodig: 4 stukken aluminiumfolie

Zo maak je het

  • Maal de basilicum, pijnboompitten, kaas, knoflook en de helft van olijfolie in de keukenmachine tot een fijne massa. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe, zodat de juiste dikte ontstaat.
  • Neem 4 stukken aluminiumfolie. Leg op elk stuk folie in het midden een stuk zalm. Bestrijk met de pesto. Snijd de ui in stukjes en halveer de tomaatjes. Leg de groente naast de zalm. Vouw de zalmpakketjes zorgvuldig dicht en zet 10 minuten op de bbq.

Linda's tips

  • Tip: voor de ovenbereiding zet je de zalm 15 - 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl