Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Totale tijd 20 minuten
Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet (of kippedij)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • snufje chilipeper

Zo maak je het

  • Snijd de kip in gelijke blokjes. Maak een marinade van de olie, sojasaus, ketjap, knoflookpoeder en chilipeper. Meng het goed door elkaar en voeg de kip toe. Zorg dat je de gemarineerde kip in een ondiepe schaal legt. Heb je tijd laat dan de kip met huishoudfolie erover in de koelkast intrekken.
  • Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur. Bak hierin de kip zonder olie goudbruin, want de marinade bevat al olie. Bewaar de overgebleven marinade. Haal de kip uit de pan en houd warm onder huishoudfolie. Maak de koekenpan niet schoon en bak hierin de groente naar keuze. Voeg het restant van de marinade erover. Verwarm de kip de laatste minuten nog even mee.
  • Maak ondertussen de rijst, noedels of wat dan ook volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Serveer de kip met groente met de koolhydraten naar keuze en klaar is de maaltijd.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl