500gramkrieltjes of vastkokende aardappels in evengrote stukjes
200gramwinterpenen
450gramdiepvries doperwten
verse peterselie(optioneel)
Zo maak je het
Snijd de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Bak de ui samen met de knoflook 5 minuutjes in een pan met dikke bodem.
Voeg het gehakt toe en bak al roerend bruin.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg de tomatenblokjes toe, water, oregano en een half verkruimeld bouillonblokje toe aan de pan. Breng op smaak met versgemalen zout en peper. Laat zachtjes pruttelen.
Schil en snijd ondertussen de aardappel in stukjes en de winterpeen in plakjes. Voeg toe aan de pan en sluit af met een deksel. Laat het armeluis stoofpotje met gehakt 30 minuten stoven op laag vuur, totdat de aardappels gaar zijn. Voeg 5 minuten voor tijd de diepvries doperwten toe. Strooi er eventueel verse peterselie over.
Linda's tips
Tip: Mocht het stoofpotje te droog worden, voeg dan water toe. Maak de saus van het stoofpotje met gehakt dikker met water en maizena.
Wil je de stoofpot met gehakt met een slowcooker maken? Lezer Patricia, heeft het recept tot en met stap 3 gevolgd. Vervolgens alles in de slowcooker met 200 ml warm water en 6 uur op low. De doperwten heeft ze het laatste uur toegevoegd.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl