Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord Makkelijke recepten, rijst
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 400 gram kip
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • olie om in te bakken
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 ml heet water
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • snuf chilipoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1/2 theelepel kurkuma (optioneel)
  • 400 gram snijbonen
  • kroepoek (optioneel)

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de kip in stukjes. Snijd de uien en hak de knoflook. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kip 3 minuten. Zet het vuur iets lager en voeg de ui en knoflook toe en bak glazig.
  • Voeg de kerriepoeder, kokosmelk, heet water, kippenbouillon en kruiden toe. Zet een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Mocht de saus te dun zijn, meng dan 2 theelepels maizena met 1 eetlepel water en roer door de kip met kerrie.
  • Kook ondertussen de snijbonen 8 minuten. Serveer de kip kerrie met rijst, snijbonen en optioneel kroepoek.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl