Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 3 uur 45 minuten
Porties 3 liter

Ingrediënten

  • 4 kilo rijpe tomaten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 grote uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel zout
  • 3 eetlepels suiker
  • goede olijfolie
  • handje basilicum

Zo maak je het

  • Breng een pan water aan de kook. Verwijder het kroontje van de tomaten en kerf de tomaten kruislings aan de onderkant in. Dompel de tomaten 1 voor 1 in het kokende water en wacht 10 seconden tot een velletje omkrult. Haal uit de pan en dompel onder in koud water. Verwijder het velletje van de tomaat en snijd in 4 stukken.
  • Snijd de uien fijn. Verwarm een pan met een dikke bodem. Voeg een flinke hoeveelheid olie toe en fruit de uien totdat ze zacht zijn.
  • Ondertussen snijd je de teentjes knoflook fijn en voeg aan de zachte ui toe. Vervolgens de tomaten, zout en suiker erbij.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen, totdat je de tomaten makkelijk door kunt steken. Maal tot een egale massa met de staafmixer.
  • Zet het vuur zachter en laat 3 uur zachtjes inkoken.
  • Hak de basilicum fijn. Voeg het kruid en een scheutje goede olijfolie toe aan de saus.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl