3.4 uit 44 beoordelingen
45 minuten
koken 3 uur

Zelf pastasaus maken van verse tomaten

Manlief is thuis de pasta man. Hij maakt niet alleen graag zelf verse pasta ook de tomatensaus neemt hij voor zijn rekening. Het recept heeft hij ontfutseld van Italiaanse vrienden. Dit is het recept van zijn vader. Tja, beter kan het niet worden toch? Zelf pastasaus maken is niet moeilijk. Je hebt alleen een beetje tijd nodig voor het inkoken van de tomaten. Zet de bakjes maar klaar, want je kunt de vriezer flink vullen met zelfgemaakte saus.

Nu staan er in mijn voorraadkast ook gewoon blikken tomaten en flessen passata. Altijd handig om in huis te hebben en in een handomdraai een gerecht op tafel te zetten. Alleen is de zelfgemaakte pastasaus met verse tomaten van een heel ander niveau. Puurder en zoeter van smaak. Je zou bijna alleen de tomatensaus met verse pasta eten. Zo goed is deze van smaak.

Zelf pastasaus maken van verse tomaten. Dit is een origineel Italiaans recept van vrienden. De smaak is zo puur. Vanaf nu vul je de vriezer met deze zelfgemaakte pasta saus. #pastasaus

Vaak rooster ik er nog wat groente bij of bak een uitje met gehakt. De basis saus is ook fantastisch in een lasagne met aubergine, courgette en mozzarella. Dit recept wil ik nog met jullie delen.

Voordat je direct naar de winkel rent om tomaten te kopen, nog 1 opmerking. Zorg dat je rijpe en goede kwaliteit tomaten hebt.

Heb je de smaak van zelf pastasaus maken te pakken? Dan is deze pastasaus met verse tomaten uit de blender ook een aanrader.

zelf pastasaus maken

Zelf pastasaus maken

Ingrediënten

3 liter
  • 4 kilo rijpe tomaten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 grote uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel zout
  • 3 eetlepels suiker
  • goede olijfolie
  • handje basilicum

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe kun je zelf pastasaus maken van verse tomaten?

  • Breng een pan water aan de kook. Verwijder het kroontje van de tomaten en kerf de tomaten kruislings aan de onderkant in. Dompel de tomaten 1 voor 1 in het kokende water en wacht 10 seconden tot een velletje omkrult. Haal uit de pan en dompel onder in koud water. Verwijder het velletje van de tomaat en snijd in 4 stukken.
  • Snijd de uien fijn. Verwarm een pan met een dikke bodem. Voeg een flinke hoeveelheid olie toe en fruit de uien totdat ze zacht zijn.
  • Ondertussen snijd je de teentjes knoflook fijn en voeg aan de zachte ui toe. Vervolgens de tomaten, zout en suiker erbij.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen, totdat je de tomaten makkelijk door kunt steken. Maal tot een egale massa met de staafmixer.
  • Zet het vuur zachter en laat 3 uur zachtjes inkoken.
  • Hak de basilicum fijn. Voeg het kruid en een scheutje goede olijfolie toe aan de saus.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.