Nog geen beoordelingen

Zelf noedel soep maken voor onderweg

Zelf noedel soep maken, staat al enige tijd op mijn lijstje. En verdomd, zie ik verse kant en klare noedel soep staan in het koelschap bij de Albert Heijn. Balen, zo voel ik mij net één of andere Appie na-aper. Ik laat mij er niet door weerhouden en kom gewoon met mijn versie.

Eigenlijk heb ik twee ideetjes gecombineerd. Door de ingrediënten in een pot te stoppen, kun je noedel soep ook on the go meenemen. Of zet de pot op voorraad in de koelkast voor bij de lunch.

Nu de blaadjes van de bomen vallen, is het echt herfst. Zo aan het einde van de dag, heb ik altijd zin in een snack. En een pittige warme hap, is meer dan welkom. Manlief neemt dan graag van die instant noodles. Tja, daar wil ik graag mijn eigen draai aan geven.

zelf noedel soep maken

Dit soepje heb ik een Thaise twist gegeven. Kijk maar even mee. Net als bij de salades in een pot, maak je bij de noedel soep to go gebruik van een volgorde. Onderop eerst de smaakmakers: sojasaus, vissaus, pindakaas en een half verkruimeld bouillon blokje. Vervolgens de noedels en dan groente. Ik heb nu wortel julienne gebruikt. Maar champignons of courgette linten is natuurlijk ook lekker. Bovenop eindig je met lichte ingrediënten zoals taugé en kruiden. En als topping strooi ik er nog wat pinda’s erover.

De soep kun je nu makkelijk meenemen voor onderweg. Even kokend water erover en klaar is de soep.

zelf noedel soep maken

Zelf noedel soep maken

Ingrediënten

2 porties
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels visssaus
  • 2 theelepels pindakaas 100% Pindakaas die is redelijk vloeibaar
  • 1 bouillon blokje
  • 50 gram glasnoedels
  • 60 gram geraspte wortel
  • 100 gram taugé

Optioneel

  • verse koriander en pinda's

Voor extra pit

  • rode peper of theelepel rode curry pasta

Extra nodig

  • 2 hitte bestendige glazen potten zoals maison jar

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Meng de sojasaus, vissaus en pindakaas door elkaar. Verdeel over de potten. Verkruimel het bouillonblokje erover.
  • Trek de glas noedels uit elkaar. Je kunt ook de schaar erin zetten. Prop de noedels in de pot, vervolgens de wortel en sluit af met de taugé. Persoonlijk ben ik gek op koriander en nog wat pinda’s dus daar eindig ik mee. Zet de potten tot gebruik in de koelkast. Ze blijven zeker een dag of 3 goed.
  • Haal de pot voor gebruik uit de koelkast. Vul met het gekookte water en zet de dop erop. Sluit niet af, maar gebruik de dop als een deksel. Zo blijft de pot warm. Laat 4 minuten staan en klaar is je noedel soep to go.
zelf noedel soep maken

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.