Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom. In een andere kom meng je de eieren, yoghurt, zonnebloemolie en citroenrasp. Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en roer goed door.
Bekleed het bakblik met een stuk bakpapier.
Schil de appels, verwijder het kolkhuis en snijd in dunne plakjes. Meng 1 theelepel kaneel met 1 eetlepel suiker, doe dit op een bord en haal de appel plakjes hierdoor, zodat ze allemaal bedekt zijn met de kaneelsuiker. Voeg een theelepel bloem toe aan de rozijnen, roer tot alle rozijnen bedekt zijn met bloem. Dit zorgt ervoor dat de rozijnen niet naar de bodem zakken.
Giet de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel de helft van de plakjes appel en rozijnen erover. Giet vervolgens de rest van het beslag erover en dek af met het restant van de plakjes appel.
Smelt de boter in een steelpannetje en roer de bloem en suiker erdoor, totdat je een kruimelig deeg krijgt. Verdeel de crumble over de appel plaatcake.
Zet het bakblik 40 - 45 minuten in de oven. Laat even afkoelen, voordat je het aansnijdt.