Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 9 stuks

Ingrediënten

  • 185 gram gezeefde bloem
  • 2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gram suiker
  • 3 eieren
  • 125 ml volle yoghurt
  • 90 ml zonnebloemolie
  • rasp 1/2 citroen
  • 300 gram Maribelle appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 50 gram rozijnen
  • 1 theelepel bloem

Crumble

  • 85 gram bloem
  • 70 gram suiker
  • 50 gram roomboter

Extra nodig

  • bakblik 20 bij 20 cm, bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom. In een andere kom meng je de eieren, yoghurt, zonnebloemolie en citroenrasp. Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en roer goed door.
  • Bekleed het bakblik met een stuk bakpapier.
  • Schil de appels, verwijder het kolkhuis en snijd in dunne plakjes. Meng 1 theelepel kaneel met 1 eetlepel suiker, doe dit op een bord en haal de appel plakjes hierdoor, zodat ze allemaal bedekt zijn met de kaneelsuiker. Voeg een theelepel bloem toe aan de rozijnen, roer tot alle rozijnen bedekt zijn met bloem. Dit zorgt ervoor dat de rozijnen niet naar de bodem zakken.
  • Giet de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel de helft van de plakjes appel en rozijnen erover. Giet vervolgens de rest van het beslag erover en dek af met het restant van de plakjes appel.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en roer de bloem en suiker erdoor, totdat je een kruimelig deeg krijgt. Verdeel de crumble over de appel plaatcake.
  • Zet het bakblik 40 - 45 minuten in de oven. Laat even afkoelen, voordat je het aansnijdt.

Linda's tips

  • Tip: koop de volle yoghurt van PLUS. Een aantal zuivelproducten waaronder de yoghurt zijn On the way to Planet Proof. Dit houdt in dat de boeren zich extra inzetten voor o.a. het welzijn van de koe.
  • Baktip: ben gek op bakken? Probeer deze perencake met amandelspijs eens.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl