Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 25 stuks

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 handvol verse koriander
  • 750 gehakt half om half
  • 1 eetlepel rode Thaise currypasta
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Extra nodig

Zo maak je het

  • Snijd de ui fijn. Hak vervolgens de knoflook, gember en koriander fijn.
  • Doe alle ingrediënten op de zonnebloemolie na in een grote kom en meng door elkaar.
  • Pak een klein plukje gehakt, druk stevig aan en draai er een balletje van. Hiervoor gebruik ik vaak een maatlepel (van 1 eetlepel) zodat alle balletjes even groot zijn. Herhaal dit totdat al het gehakt op is.
  • Verwarm een royale scheut zonnebloemolie in een grote koekenpan. Wanneer de olie goed heet is, bak je de balletjes op halfhoog vuur in ongeveer 6 minuten gaar.
  • Serveer de Thaise gehaktballetjes met een chilisaus.

Linda's tips

  • Tip van mijn vader: zet het gekruide gehakt na stap 2 een half uurtje in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken en ga daarna verder met stap 3. Dit hoeft niet, maar geeft de balletjes extra smaak.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl