Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram speltmeel
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • flinke snuf zout

Optioneel

  • 1 theelepel oregano

Beleg suggesties

  • 1 blik tomatenblokjes
  • mozzarella plakjes
  • rauwe ham
  • chorizo plakjes
  • rucola
  • 1 klein bietje
  • geitenkaas
  • noten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Mix het meel, de yoghurt, de eieren en het zout en optioneel de oregano in een kom tot een homogene massa.
  • Verdeel het deeg in 4 porties over een met bakpapier beklede bakplaat. Om perfecte rondjes te krijgen, gebruik ik een mini taart vorm. Met behulp van een cocktailstamper verdeel ik het deeg evenredig binnen de vorm.
  • Zet de pita broodjes 15 - 20 minuten in de oven. Elke oven werkt anders. Met 15 minuten waren mijn pita's opgezwollen en gaar. Prik er even in met een vork en de lucht ontsnapt. Laat de oven aan staan.
  • Beleg de pita pizza's met een lepel tomatenblokjes en leg er mozzarella en chorizo op. Of mozzarella en rauwe ham en strooi de rucola erover bij het serveren. Of laat de tomatenblokjes achterwege en besmeer het broodje met geitenkaas en leg er plakjes biet op met een paar noten. Verwarm de pita pizza's nog een minuut of 7 in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Linda's tips

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl