Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilogram aardappelen
  • 125 ml melk
  • klontje boter
  • 2 broccoli stronken
  • 30 gram belegen geraspte kaas
  • 2 blikjes zalm (ASC)
  • 1 ei
  • 4 eetlepels panko (of paneermeel)
  • rasp van 1 citroen
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Was en schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met de boter. Stamp de aardappelen tot een puree en roer de kaas erdoor.
  • Snijd roosjes van de broccoli. Maak de stronk schoon en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 8 minuten gaar. Stamp tot een puree en meng met de aardappelpuree en houd warm op heel laag vuur.
  • Terwijl de aardappelen en broccoli koken heb je tijd om de zalm burgertjes te maken. Meng de uitgelekte zalm, eieren, panko, citroenrasp, mosterd en knoflookpoeder door elkaar. Maak er kleine burgertjes van. Verwarm een grote koekenpan met olijfolie en bak de zalmburgers in 7 minuten gaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl