100gramshiitake(of vervang door kastanje champignons)
4eetlepelssoja saus
3eetlepelshoning
1teentje knoflook – geperst
1/2rode peper – fijn gesneden
1lente ui – in ringetjes
1eetlepelsesamzaadjes
Optioneel
een paar hazelnoten als garnering
Zo maak je het
Was de wortelen en maak er met een spirelli noedels van.
Verhit wat kokosvet of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de shiitakes. Schenk na drie minuten de sojasaus en de honing erbij en schep de rode peper en knoflook erdoorheen. Voeg daarna de wortel noedels toe en de lente ui.
Ik vind het zelf lekker als de noedels nog een beetje knapperig zijn. Bak de noedels al omscheppend zo’n vier minuten. Voor zachte noedels bak je gewoon wat langer.
Verdeel de noedels over twee diepe borden en sluit af met de sesamzaadjes en hazelnoten.
Linda's tips
Tip: Lekker voor erbij: een frisse groene salade bij van rucola.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl