Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram wortelen
  • 100 gram shiitake (of vervang door kastanje champignons)
  • 4 eetlepels soja saus
  • 3 eetlepels honing
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • 1/2 rode peper – fijn gesneden
  • 1 lente ui – in ringetjes
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Optioneel

  • een paar hazelnoten als garnering

Zo maak je het

  • Was de wortelen en maak er met een spirelli noedels van.
  • Verhit wat kokosvet of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de shiitakes. Schenk na drie minuten de sojasaus en de honing erbij en schep de rode peper en knoflook erdoorheen. Voeg daarna de wortel noedels toe en de lente ui.
  • Ik vind het zelf lekker als de noedels nog een beetje knapperig zijn. Bak de noedels al omscheppend zo’n vier minuten. Voor zachte noedels bak je gewoon wat langer.
  • Verdeel de noedels over twee diepe borden en sluit af met de sesamzaadjes en hazelnoten.

Linda's tips

  • Tip: Lekker voor erbij: een frisse groene salade bij van rucola.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl