Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 brood

Ingrediënten

Extra nodig

  • cakeblik 30 x 11

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Klop de eieren los. Verwijder de pitten en kapjes van de dadels. Maal de dadels met de bananen tot een homogene massa in de hakmolen van de staafmixer. Voeg de eieren toe en meng alles goed door elkaar.
  • Doe de kruidnoten in een zak en sla met een deegroller tot kruimels.
  • Meng alle droge ingrediënten (kruidnoten kruimels, speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, koekkruiden, nootmuskaat en snufje zout) in een kom. Voeg nu de "natte" ingrediënten hieraan toe en spatel goed door elkaar.
  • Bekleed het cakeblik met bakpapier of vet in met olie. Schep het deeg erin en bestrooi decoreer met een paar kruidnootjes.
  • Bak 35 tot 40 minuten gaar in de oven. Het brood is gaar als een satéprikker droog uit de cake komt.

Linda's tips

  • Tip: vers en nog warm uit de oven, vind ik dit bananenbrood echt het allerlekkerst. Alleen ter zelfbescherming snijd ik het brood in plakken en bewaar het in de vriezer. Zo verras ik de kinderen af en toe met een lekker stukje in de trommel. Anders is het kruidnoten bananenbrood in 2 dagen op.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl