Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram couscous
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 gram walnoten
  • 150 gram gerookte magere spekjes
  • 2 appels
  • 60 gram gedroogde cranberry's (of rozijntjes)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Snufje zout en peper

Zo maak je het

  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de rauwe spinazie door de gare couscous en verwarm 3 minuten op een laag vuur. Zo slinkt de spinazie iets en behoudt het haar knapperige bite.
  • Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Haal de noten uit de pan en laat deze afkoelen.
  • Zet de koekenpan terug op het vuur en bak de spekreepjes op een laag vuur zonder olie of boter gedurende 4 minuten.
  • Was en snijd de appel in blokjes.
  • Maak een dressing van de olijfolie, citroensap en het snufje zout en peper naar smaak.
  • Doe de spinazie couscous in een grote schaal. Voeg de walnoten (eventueel gehakt), spekreepjes, appel en cranberry's toe. Giet de citroendressing erover en hussel goed door elkaar.
  • Serveer lauwwarm of koud.

Linda's tips

  • Tip: liever een vegetarische salade? Vervang de spekjes door gezouten pompoenpitten. Dit zorgt voor een heerlijke pittige bite. Verhit een kleine koekenpan en rooster de pompoenpitten zonder boter of olie 3 minuten met een snufje zeezout. Houd de pitten in beweging tijdens het roosteren.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl