Zoete aardappel stamppot met prei en geitenkaas balletjes
Kenmerken
Porties 4personen
Ingrediënten
1,5kilo zoete aardappel
scheutje olijfolie
scheutje melk
800gramfijn gesneden prei
2theelepelscurry madras kruiden - Jonnie Boer(alternatief is kerrie poeder)
scheutje olijfolie
250gramgeitenkaas in plakjes(bv Bettine)
70gramgezouten pinda's
Zo maak je het
Schil en snijd de aardappelen in stukjes. Kook in zo'n 10 - 15 minuten gaar. Breng op smaak met een scheutje melk en klontje boter.
Bak de prei met de curry kruiden in een scheutje olijfolie.
Snijd ondertussen de geitenkaas plakjes doormidden. Rol van elke helft een balletje. Stamp de pinda's grof in een vijzel of met een mes. Leg de pinda's op een bord en rol de balletjes geitenkaas erdoor.
Roer de gebakken prei door de zoete aardappelpuree. Serveer met de geitenkaas balletjes.
Linda's tips
Tip: in plaats van gezouten pinda's kun je de geitenkaas ook door gebakken uitjes rollen.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl