Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo zoete aardappel
  • scheutje olijfolie
  • scheutje melk
  • 800 gram fijn gesneden prei
  • 2 theelepels curry madras kruiden - Jonnie Boer (alternatief is kerrie poeder)
  • scheutje olijfolie
  • 250 gram geitenkaas in plakjes (bv Bettine)
  • 70 gram gezouten pinda's

Zo maak je het

  • Schil en snijd de aardappelen in stukjes. Kook in zo'n 10 - 15 minuten gaar. Breng op smaak met een scheutje melk en klontje boter.
  • Bak de prei met de curry kruiden in een scheutje olijfolie.
  • Snijd ondertussen de geitenkaas plakjes doormidden. Rol van elke helft een balletje. Stamp de pinda's grof in een vijzel of met een mes. Leg de pinda's op een bord en rol de balletjes geitenkaas erdoor.
  • Roer de gebakken prei door de zoete aardappelpuree. Serveer met de geitenkaas balletjes.

Linda's tips

  • Tip: in plaats van gezouten pinda's kun je de geitenkaas ook door gebakken uitjes rollen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl