Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 250 gram tomaatjes
  • 2 bollen buffel mozzarella
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 zak sla naar keuze

Zo maak je het

  • Pak de grootste pan, vul met water en breng aan de kook. Vergeet niet om de deksel erop te doen, dit zorgt ervoor dat het water sneller kookt. Heb je een waterkoker, gebruik deze dan om water te koken. Voeg de pasta toe en bereid volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg het zout pas toe nadat het water kookt.
  • Bereid de salade verder voor, terwijl de pasta kookt. Snijd de tomaten doormidden, de mozzarella in stukjes. En maak een dressing van de olie met pesto.
  • Giet de gekookte pasta af en spoel na met koud water. Voeg de tomaatjes, mozzarella, pestodressing en sla toe. Hussel voorzichtig door elkaar.
  • Serveer er eventueel een stuk (Toscaans) brood bij.

Linda's tips

  • Camping tip: de salade serveer ik in een Mepal Loomm maaltijdkom. Deze kommen heb ik jaren geleden gekocht en zijn multifunctioneel. Door het handvat houd je de kom makkelijk vast. Ook handig om te gebruiken voor een kwark ontbijt bijvoorbeeld.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl