Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 flinke pot

Ingrediënten

  • sap van 1 sinaasappel en schil van 1/2 sinaasappel
  • 75 ml water
  • 50 gram suiker
  • 350 gram cranberries
  • 1 kaneel stokje

Zo maak je het

  • Boen de sinaasappel schoon. Schil met een aardappelmesje lichtjes de helft van de sinaasappel. Het witte velletje zorgt voor een bittertje. Ik had een te dikke schil. Met een bolle kant een theelepel verwijder je het witte vruchtvlees. Pers de sinaasappel uit.
  • Verwarm in een steelpannetje het sinaasappelsap, water en suiker. Roer goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.
  • Voeg dan de sinaasappelschil, cranberries en kaneelstokje toe.
  • Kook een minuut of 10 op een laag vuurtje totdat de cranberries barsten. Roer regelmatig. Verwijder de schil en kaneelstokje.
  • Laat geheel afkoelen. Verwijder de schil en kaneelstokje en bewaar in een schone glazen pot in de koelkast.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: de cranberry compote kun je 3 dagen van te voren in zijn geheel maken en ter plekke iets verwarmen.
  • Tip: voor een zoetere cranberry compote laat je de sinaasappel achterwege. Voeg totaal 125 ml water en 75 gram suiker toe aan de cranberries en het kaneelstokje. Heb je nog steranijs in huis? Voeg dit dan toe.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl