Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 70 gram tomatenpuree (1 klein blikje)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal badjak (of andere sambal naar keuze)
  • 1 flinke eetlepel pindakaas
  • 1 blokje bouillon naar keuze
  • 250 gekookt water
  • 710 ml bruine bonen
  • 75 gram rozijnen
  • 60 gram amandelschaafsel

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de uien en knoflook fijn. Verwarm een koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook een paar minuten.
  • Snijd ondertussen de paprika's. Voeg de tomatenpuree en paprika's toe en bak een paar minuten.
  • Vervolgens voeg je de ketjap, sambal, pindakaas, bouillonblokje en gekookt water toe. Roer goed door elkaar zodat het blokje oplost. Laat op een zacht vuurtje pruttelen. Spoel de bruine bonen af. Voeg de bonen en rozijnen toe en verwarm kort mee.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin.
  • Serveer de saus met de rijst. Strooi het amandelschaafsel erover.

Linda's tips

  • Tip: als er kinderen mee-eten kun je ook achteraf op je bord een beetje (extra) sambal toevoegen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl