Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gr kippen dijfilet (geen kipfilet nemen, daarvan word de kip droog)
  • snufje zout en peper
  • 20 gram speculaaskruiden
  • 4 eetlepels ketjap
  • schil van 1 sinaasappel
  • 4 zoete aardappelen
  • 75 gram rucola

Zo maak je het

  • Snijd de kip in blokjes. Kruid met een snufje zout en peper. Doe de kip, speculaaskruiden, ketjap en sinaasappelschil in de slowcooker. Roer met een pollepel door elkaar.
  • Zet de slowcooker op low voor 3 tot 4 uur. Elke slowcooker is anders, check na 3 uur of het vlees gaar is.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de zoete aardappelen schoon. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de zoete aardappelen 45 minuten in de oven. Snijd de zoete aardappel voorzichtig open (let op: heet). Haal een gedeelte van het vruchtvlees eruit en meng met de rucola. Schep terug op de zoete aardappelen en verdeel het vlees erover.

Linda's tips

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl