Leg de kipfilets tussen huishoudfolie. Sla de kip plat met de onderkant van een koekenpan of een deegroller. Steek eventueel een ronde vorm uit met een steker of leg een kommetje op het vlees en snijd uit met een scherp mes.
Kruid de kip met zout, peper en flink wat paprikapoeder.
Zet 3 borden klaar. Strooi de bloem op 1 bord. Breek een eitje op het 2e bord en klop los met het limoensap. Maal de tortilla chips fijn in de keukenmachine en verspreid over het 3e bord. (je kunt de chips ook in een stevige zak doen, dichtknopen en met de deegroller fijn slaan).
Wentel de kip eerst door de bloem en klop het overtollige bloem eraf. Vervolgens door het eimengsel en wentel als laatste door de chips kruimels.
Verwarm een koekenpan met de olijfolie en bak de kipburgers op een medium hoog vuur gaar.
Meng de mayonaise met de zoete chilisaus.
Maak vervolgens de tomaten salsa. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Snijd de sjalotjes fijn. Knijp een halve limoen er over uit. Strooi de koriander erover en breng op smaak met een snufje peper en zout.
Snijd de broodjes open. Besmeer met de chili mayonaise. Leg de sla erop, de kipburger en een flinke lepel van de tomatensalsa.