Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram mihoen
  • 300 gram kipfilet
  • snufje zout en peper
  • 2 eetlepels zoete ketjap saus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 broccoli stronk
  • 250 gram peultjes
  • olijfolie om in te bakken

Optioneel

  • sesamzaad

Zo maak je het

  • Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Een tip: zet de waterkoker aan met 1,5-2 liter water.
  • Snijd de kip in gelijke stukken. Kruid met peper en zout. Maak een marinade van de ketjap, sojasaus en gembersiroop en leg de kip erin.
  • Maak de broccoli schoon en kook 3 minuten. Maak ondertussen de peultjes schoon.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Haal de kip uit de marinade (gooi het restant niet weg) en bak in een minuut of 5 rondom goudbruin. Voeg de peultjes toe en bak 3 minuten. Dan kan de broccoli en mihoen erbij en het restant van de goddelijke marinade. Verwarm een paar minuten en serveer eventueel met sesamzaad.

Linda's tips

  • Tip: op de foto heb ik de kip aan een stokje geregen. Ik heb hier een beetje "vals" gespeeld. Bij saté ben ik altijd bang dat het vlees niet helemaal gaar wordt van binnen. Ook omdat het mij niet lukt om de kip in precies even grote stukken te snijden. Ik heb de kip dan ook los gebakken in de pan en vervolgens de prikkers er door heen gestoken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl