2eetlepelssoja saus(Kikkoman less salt met groene dop)
8 - 10kipdrumsticks
Optioneel
rode peper in dunne ringetjes
Zo maak je het
Snijd de teentjes knoflook fijn.
Maak een marinade van de knoflook, honing, sesamzaad, sesamolie, sojasaus en optioneel rode peper. Dep de kipdrumsticks droog met keukenpapier en leg in de marinade en laat 1 uur intrekken in de koelkast. Hussel na 30 minuten even door elkaar. Heb je haast, laat het marineren dan achterwege.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de drumsticks in een grote ovenschaal of op een bakpapier beklede bakplaat en bak in 30 - 35 minuten goudbruin. Keer halverwege en besprenkel met de overgebleven marinade.
Linda's tips
Tip: sesamolie wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken. Ook lekker als dressing over een salade.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl