Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sesamolie (Oosterse schap - AH)
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels soja saus (Kikkoman less salt met groene dop)
  • 8 - 10 kipdrumsticks

Optioneel

  • rode peper in dunne ringetjes

Zo maak je het

  • Snijd de teentjes knoflook fijn.
  • Maak een marinade van de knoflook, honing, sesamzaad, sesamolie, sojasaus en optioneel rode peper. Dep de kipdrumsticks droog met keukenpapier en leg in de marinade en laat 1 uur intrekken in de koelkast. Hussel na 30 minuten even door elkaar. Heb je haast, laat het marineren dan achterwege.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de drumsticks in een grote ovenschaal of op een bakpapier beklede bakplaat en bak in 30 - 35 minuten goudbruin. Keer halverwege en besprenkel met de overgebleven marinade.

Linda's tips

  • Tip: sesamolie wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken. Ook lekker als dressing over een salade.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl