Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kleine rode uien
  • 1 eetlepel olijfolie extra virgine
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • snufje peper en zout
  • 4 trostomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels gesneden basilicum
  • 1 rijpe avocado
  • 300 - 400 gram zalmfilet
  • 320 gram spaghetti

Optioneel

  • pijnboompitten

Zo maak je het

  • Snijd de uien in stukjes. Meng de olijfolie, balsamico azijn, peper en zout met de uien. Zet even apart.
  • Snijd de tomaten in stukjes en snijd de knoflook fijn. Combineer de balsamico uitjes met de tomaten en knoflook. Laat 10 minuten intrekken.
  • Kook de spaghetti in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de zalmfilet(s) op middelhoog vuur in 6-8 minuten gaar. Keer halverwege. De zalm mag van binnen nog rosé zijn.
  • Snijd ondertussen de avocado in blokjes.
  • Hussel het uien tomaten mengsel door de spaghetti. Verdeel over 4 borden, strooi de avocadoblokjes erover toe en leg de zalmfilet in stukken erop.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl