Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 bakplaten

Ingrediënten

  • 1 appel (Elstar)
  • 2 eetlepels appelsap (zonder toegevoegd suiker)
  • theelepel kaneel

Extra nodig

  • bakpapier, mandoline of goede rasp

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 100 graden (hete lucht)
  • Was de appel en snijd in schijven met een mandoline of goede rasp. Je kan het eventueel ook snijden met een scherp mes, zorg dat je mooie dunne plakken snijd. Ik laat de schil bewust zitten, want dat geeft zo'n mooi effect. Je kan ervoor kiezen om het klokhuis te verwijderen. Ik heb niet gedaan en de pitjes er na het raspen uitgewipt.
  • Doe de appelsap en kaneel in een kom en meng goed. Doe de appelschijfjes erbij en maak elk schijfje ermee vochtig.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat los van elkaar. De appel kan nl blijven plakken aan het bakpapier en dan gaan ze stuk als je ze eraf trekt. Bij mij zijn de chips na 90 minuten klaar. Echter, elke oven is anders dus misschien mogen ze bij jou nog wel tot 30 minuten langer. Zijn ze mooi droog en lekker gebruind van kleur? Dan zijn ze klaar om af te afkoelen.

Linda's tips

  • Tips: naast lekker snacken kan je de appelchips ook bij een toetje serveren met een bolletje (bananen)ijs. Of doe ze in leuke zakjes of bakjes als traktatie. Ik stop ze ook graag als extra-tje in de lunchtrommel van de kinderen.
  • Tip: voor de chips kun je ook citroensap gebruiken, dan krijg je een fris zure smaak. Of vervang de kaneel door koekkruiden. Heb je geen appelsap, voeg dan een paar druppels biologische diksap toe aan 2 eetlepels water.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl