Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 500 gram afval groente
  • 1 liter water
  • 1 / 2 bouillon blokjes naar smaak
  • peperkorrels
  • laurierblaadje
  • verse peterselie of bieslook

Extra nodig

  • zip lock zak van 2,5 liter (mijn favoriet zijn de zakken van de Ikea) en slow cooker

Zo maak je het

  • Bewaar gedurende een week of 2 alle restjes groente maar ook het afval. Was de groente en bewaar in een diepvrieszak.
  • Voeg de bevroren groente, water en bouillonblokjes toe aan de pan. Vul een thee ei met een laurier blaadje en een stuk of 5 peperkorrels en hang in de soep. Zet de slow-cooker 3 uur op Low. Haal het thee ei eruit. Pureer vervolgens en maak af met verse kruiden zoals peterselie en bieslook.

Linda's tips

  • Tip: je kunt de soep na het pureren zeven. Persoonlijk heb ik nog graag wat te kauwen en laat de extra vezels gewoon zitten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl