Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 75 poffertjes

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 appel geschild in kleine blokjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder gezeefd
  • snufje zout
  • 400 melk naar keuze op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker (of andere zoetstof naar keuze)
  • 2 eieren
  • poedersuiker ter garnering
  • roomboter / olijfolie om in te vetten

Zo maak je het

  • Laat de rozijnen 15 minuten wellen in het sinaasappelsap.
  • Meng de appelblokjes met kaneel en bak ze 10 minuten in een koekenpan op een laag vuur tot de appel zacht is geworden.
  • Meng de bloem met het gezeefde bakpoeder en zout. Roer de melk beetje bij beetje door de tarwebloem zodat een beslag ontstaat. Klop de suiker en eieren door het beslag.
  • Giet de rozijnen af en meng ze met de gebakken appeltjes.
  • Verhit de poffertjespan (of grillapparaat met poffertjes ijzer in mijn geval) op het vuur zodat de pan goed heet is en vet de kuiltjes in met de roomboter of olijfolie. Zet het vuur middelhoog. Vul de kuiltjes voor driekwart met het beslag en strooi er een 1/2 theelepel van het appelmengsel in. Na 3-5 minuten is het beslag bijna helemaal gestold, keer de poffertjes met een vork of prikker om en bak de poffertjes aan de andere kant bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Serveer de poffertjes warm met poedersuiker.

Linda's tips

  • Tip: snijd de appel goed klein zodat de vulling goed in het poffertje past.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl