Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 800 - 1000 gram zoete aardappel met schil
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • sap van 2 citroenen
  • 4 eetlepels tahin (sesam pasta - oosterse schap)
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • vers gemalen peper en snufje zout
  • 300 -400 gram witte vis filet naar keuze (schelvis, kabeljauw, tilapia)

Optioneel

  • verse koriander

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergines, maak droog en prik gaatjes met een vork in de schil. Zet 50 minuten op een rooster in het midden van de oven. Draai om na 25 minuten. Laat afkoelen.
  • Was de zoete aardappel (laat de schil zitten) en snijd in stukken. Kook in 12 minuten gaar en laat droog stomen.
  • Snijd de aubergines doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Meng met de knoflook, citroensap, tahin en komijnpoeder. Stamp de aardappels grof met een aardappelstamper. Meng de aubergine dip door de zoete aardappels.
  • Verwarm een koekenpan. Kruid de vis met een snufje peper en zout en bak de vis in een paar minuten goudbruin.
  • Schep de aubergine zoete aardappel puree op een bord en leg een stukje vis erop.
  • Nog verse kruiden in huis, strooi dit er dan over.

Linda's tips

  • Detox Family Tip: in plaats van zoete aardappel kun je ook een normale aardappel gebruiken of een mix van beide varianten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl