Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergines, maak droog en prik gaatjes met een vork in de schil. Zet 50 minuten op een rooster in het midden van de oven. Draai om na 25 minuten. Laat afkoelen.
Was de zoete aardappel (laat de schil zitten) en snijd in stukken. Kook in 12 minuten gaar en laat droog stomen.
Snijd de aubergines doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Meng met de knoflook, citroensap, tahin en komijnpoeder. Stamp de aardappels grof met een aardappelstamper. Meng de aubergine dip door de zoete aardappels.
Verwarm een koekenpan. Kruid de vis met een snufje peper en zout en bak de vis in een paar minuten goudbruin.
Schep de aubergine zoete aardappel puree op een bord en leg een stukje vis erop.
Nog verse kruiden in huis, strooi dit er dan over.