Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 600 gram sperziebonen
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 (flinke) eetlepel rode curry pasta
  • 400 gram tomatenblokjes
  • scheutje warme melk
  • klontje boter
  • olijfolie om in te vetten

Extra nodig

  • ovenschaal

Zo maak je het

  • Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in 10- 15 minuten.
  • Kook de sperziebonen in 5 - 8 minuten beetgaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rul het gehakt in een droge koekenpan goudbruin. Snijd ondertussen de ui in stukjes. Voeg de ui toe aan het gehakt en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode curry pasta toe en bak 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes en gekookte sperzieboontjes erdoor en laat even pruttelen. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  • Stamp de aardappelen tot puree met de melk en boter.
  • Vet de ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem met het gehakt groentemengsel. Dek af met de aardappelpuree. Trek strepen met een vork, zodat er krokant korstje op de bovenkant ontstaat. Zet 25 – 30 minuten in de oven.

Linda's tips

  • Tip: Kijk ook eens op aardappels.nl voor meer inspiratie voor de dagelijkse maaltijd.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl