Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram rabarber (ongeveer 2 flinke stengels)
  • 100 gram aardbei
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 ml water
  • 2 eetlepels honing
  • Griekse yoghurt

Zo maak je het

  • Schil en snijd de rabarber in stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbei. Boen de sinaasappel schoon onder de kraan. Rasp de sinaasappel en zet dit apart. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in stukken.
  • Zet een steelpannetje met de rabarber, aardbei en sinaasappel en rasp op het vuur. Voeg het water toe. Kook zachtjes gaar in 10 minuten. Breng op smaak met 1 theelepel kaneel en de honing. Laat afkoelen en bewaar in een schone glazen pot in de koelkast.
  • Lekker met Griekse yoghurt.

Linda's tips

  • Tip: Mijn rabarber aardbei compote ziet wat bleekjes. Dit komt omdat mijn bos rabarber veel groene stengels bevatten. Wil je meer een roze compote, zorg dan dat je rode stengels uitzoekt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl