Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes volkoren / spelt bladerdeeg
  • 100 gram gehakt
  • 1 sjalotje
  • 1 worteltje (+/- 60 gram)
  • 1 theelepel milde mosterd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 25 gram kruidnoten
  • handje amandelen
  • 1 ei

Extra nodig

  • Bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien
  • Rul het gehakt bruin. Snijd ondertussen het sjalotje en worteltje fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 minuten.
  • Breng op smaak met de mosterd, tomatenpuree en speculaaskruiden. Hak de kruidnoten en amandelen grof en voeg toe aan de pan. Zet het vuur uit.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg een flinke eetlepel van het gehaktmengsel 1 cm van een zijkant af. Rol het plakje bladerdeeg op en vouw tot een "S". Druk de beide uiteinde voorzichtig dicht. Herhaal dit met de andere plakken bladerdeeg.
  • Kluts een eitje en bestrijk hiermee de mini banketlettertjes.
  • Bak de letters goudbruin in zo'n 22 minuten in de oven.

Linda's tips

  • Tip: natuurlijk kun je er ook "flappen" van maken zoals bij een appelflap.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl