Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 100 gram roseval aardappeltjes in de schil
  • 100 gram kikkererwten
  • 50 gram tomaat
  • 50 gram gewassen spinazie
  • 40 gram geitenkaas (met honing)
  • 1 eetlepel goede olijfolie
  • 1 theelepel frambozen azijn
  • 1/2 theelepel pittige mosterd (Marne is zonder toevoegingen of suiker)

Zo maak je het

  • Het makkelijkst is om de dag ervoor een extra portie aardappelen te koken. Heb je geen gekookte aardappelen in huis? Boen dan de aardappels schoon en snijd in parten. Kook een minuutje of 10. Giet af en laat ze even droogstomen in de pan en laat afkoelen.
  • Spoel de kikkererwten af in een vergiet om toegevoegd zout te verwijderen. Snijd de tomaat in stukjes.
  • Leg de spinazie op een bord. Vervolgens de afgekoelde aardappelen, kikkererwten en tomaten erbij. Verkruimel de geitenkaas erover.
  • Maak een dressing van de olijfolie, azijn en mosterd en giet over de salade.

Linda's tips

  • Detox to go tip: doe alle ingrediënten in een afgesloten bakje. Snijd de tomaat ter plekke (anders wordt de salade te nat) en hussel goed door elkaar. Neem de dressing apart mee en giet er pas over vlak voor het serveren.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl