Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 10 burgers

Ingrediënten

  • 1 kilo rundergehakt
  • 4 grote sjalotten heel fijn gesnipperd (100 gr)
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden niet persen (10 gr.)
  • 3 eetlepels mayonaise (40 gr.)
  • 80 gram sojasaus (Kikkoman is onze favoriet = nonspon)
  • peper naar smaak
  • 20 gram paneermeel

Voor erbij

Zo maak je het

  • Stop het gehakt in een grote kom.
  • Voeg daar de sjalotjes, knoflook, mayonaise, peper en sojasaus aan toe.
  • Als het goed is gemengd, voeg je de paneermeel toe, tot het gehakt een stevige eenheid wordt.
  • Laat het mengsel een uurtje in de koelkast staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  • Maak vervolgens ballen van ongeveer 125 gr. En kneed deze eerst stevig en draai er dan een bal van, zodat een gladde bal ontstaat.
  • Deze bal kun je platdrukken tot een hamburger of gebruik een hamburgerpers (wij hebben deze).
  • Bereid de hamburgers in een grillpan of heerlijk op de BBQ of Skottelbraai.

Linda's tips

  • Tip: Gebruik je een hamburger steker? Vet deze dan in met olijfolie, zodat de burger makkelijk uit de vorm komt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl