Ga terug
+ porties

Kenmerken

Totale tijd 5 minuten
Porties 12 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram pindakaas (bij voorkeur 100% pindakaas vanwege smaak en structuur)
  • 80 gram kokosolie (geurloos)
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Chocolade laag

  • 100 gram pindakaas
  • 80 gram kokosolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel (rauwe) cacao poeder

Optioneel

  • snufje zeezout

Extra nodig

  • bakpapier, vorm van 20 bij 10 en een sateprikker

Zo maak je het

  • Verwarm in een pannetje de ingrediënten voor de pindakaas laag tot een homogene massa.
  • Maak het bakpapier iets vochtig, zodat je dit makkelijker in de vorm kunt krijgen. Giet de massa erin. Tik de vorm op het aanrecht om eventuele luchtbellen te laten ontsnappen. (Dit is een tip van mijn dochter die veel bak filmpjes bekijkt)
  • Verwarm vervolgens de chocolade laag en giet deze erover heen. Neem een sateprikker en maak swirls in de chocolade. Strooi eventueel nog een snufje zeezout erover. Zet pindakaas chocolade fudge in de vriezer om hard te worden. Haal uit de vriezer en laat even staan (max 5 minuten) en snijd de fudge in stukken. De fudge smelt als je dit te lang buiten de vriezer laat dus zet het snel weer terug. Zo heb je altijd iets lekkers bij de hand.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl