Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram rijst naar keuze
  • 2 zoete aardappels (300 - 400 gram)
  • 4 eieren
  • 1 kleine bloemkool (400 - 500 gram schoon)
  • 1 eetlepel Patak Milde Curry Pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blikje linzen (265 gram)

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Zet een pan op het vuur. Schil de aardappels, snijd in blokjes en spoel ze af. Voeg de aardappels toe aan het kokende water en kook 10 minuten. Voeg na 3 minuten de eieren toe. Lekker makkelijk, scheelt weer vaat. Giet af en laat de eieren schrikken onder stromend koud water. Pel de eieren.
  • Zet een tweede grote pan water op het vuur en breng aan de kook. Maak ondertussen de bloemkool schoon en kook 5 - 7 minuten.
  • Voeg een lepel curry pasta toe aan een warme koekenpan en bak 1 minuutje. Verwarm de kokosmelk mee en spoel ondertussen de linzen af. Voeg de gekookte bloemkool, aardappels en linzen toe en verwarm 3 minuten.
  • Serveer met de gekookte rijst en gepelde eieren.

Linda's tips

  • Tip: Wil je ook de rijst zoals in een restaurant serveren? Verpak een klein schaaltje met huishoudfolie. Vul met rijst, druk aan en draai snel met de rijstkant naar het bord. Tik voorzichtig op de onderzijde van het schaaltje. De rijst laat vanzelf los.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl