Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram spelt
  • 1/2 flespompoen
  • 250 gram wortelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel gember
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • scheutje sojasaus
  • 2 eetlepels goede olijfolie (ik gebruikte basilicumolie)
  • 1 eetlepel cider (appel)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 100 -150 gram feta
  • snufje zout en peper naar smaak

Optioneel

  • rode peper & 2 handjes pecannoten

Extra nodig

  • 2 bakplaten met bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Vul een pan met 1 liter water en de spelt. Breng aan de kook en laat 25 minuten met de deksel op de pan koken. Giet af.
  • Was de pompoen en boen de wortelen schoon. Halveer de pompoen*, verwijder de pitjes en de draden en snijd in plakken van 1 cm.
  • Maak een dressing van de olijfolie, kerrie, komijn en gember en smeer de groente hiermee in. Leg de groente op de met bakpapier beklede bakplaten of een grote ingevette ovenschaal. Zet 20 minuten in de oven.
  • Ondertussen maak je de kastanje champignons schoon en snijd deze in plakjes. Zet een koekenpan op het vuur met een eetlepel olijfolie en bak de champignons in 5 minuten op een middelhoog vuur bruin. Blus af met een scheutje sojasaus.
  • Vervolgens maak je een dressing van de olijfolie, cider, citroensap & de citroenrasp.
  • Verdeel de pompoen en wortelen over de borden. Schep de spelt erop en daarna de champignons. Brokkel de feta in stukjes erover of rasp. Breng op smaak met een snufje zout en vers gemalen peper. Maak af met de dressing en voeg optioneel fijn gesneden rode peper en noten naar keuze toe.

Linda's tips

Tip: *de andere helft van de pompoen verwerk je in een boerenkool stamppot of rooster je met za'atar in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl