Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 porties

Ingrediënten

  • 1 hand sinaasappel + 1 theelepel rasp
  • 2 medjoul dadels
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel honing
  • snufje kardemom (of kaneel)
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels havervlokken

Extra nodig

  • 2 glazen potjes

Zo maak je het

  • Boen de sinaasappel en rasp 1 theelepel. Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwijder de pit en het kapje van de dadels en snijd in blokjes. Zet een kleine pan op een middelhoog vuur. Voeg de sinaasappel, dadels en ook het sinaasappel vocht (overgebleven van het snijden) toe aan de pan. Vervolgens het water, de honing en het snufje kardemon en kook zachtjes 5 minuten.
  • Laat de sinaasappelcompote afkoelen. Vul een glazen pot met 3 eetlepels yoghurt, voeg 2 eetlepels havervlokken toe en herhaal de hoeveelheid yoghurt. On top de helft van de sinaasappelcompote. Zet weg in de koelkast en bewaar de andere helft van de compote in een glazen pot voor later in de week.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl