Valentijn eitjes: broodvorm of bakring, koeksteker: hart
Valentijn jambroodjes: steekvorm hart
Valentijn smoothie optioneel: papieren rietjes
Zo maak je het
Valentijn eitjes
Verwarm een kleine koekenpan op medium hoog vuur met een beetje olijfolie. Bestrijk de beide vormen aan de onderzijde ook met olijfolie, zodat je straks het ei makkelijker kan loshalen.
Splits de eieren en klop beide los. Leg het hartvorm in de koekenpan en laat voorzichtig het eigeel erin glijden. Bak het eigeel tot de gewenste gaarheid in een paar minuten. Zet de broodvorm of bakring eroverheen. Plaats het hart exact in het midden. Houd het hart en de bakring vast en laat voorzichtig het eiwit erin glijden. Bak tot de gewenste gaarheid. Schep het ei met een spatel voorzichtig uit de pan en draai omgekeerd op een bord. De onderzijde zit nu aan de bovenkant en snijd voorzichtig de vormen los van het ei. Draai het eiwit om en plaats het hart in het midden.
Serveer op brood of toast naar keuze.
Valentijn jambroodjes
Druk uit elke boterham een hart. Wissel de hartjes om van boterham zodat je een witte boterham met een bruin hart krijgt en visa versa. Of steek 2 hartjes uit per boterham en besmeer met de jam.
Valentijn smoothie
Mix de frambozen (direct uit de vriezer) en de sinaasappelsap in de blender tot een roze smoothie.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl