Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram gekookte kikkererwten
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta uit het oosterse schap)
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje zout & peper naar smaak
  • 4 snack paprika's

Optioneel

  • water of olijfolie

Zo maak je het

  • Spoel de kikkererwten af om overtollig zout te verwijderen. Snijd de knoflook fijn.
  • Doe alle ingrediënten in de staafmixer of keukenmachine en mix tot de gewenste dikte. Voeg eventueel scheutje water toe of olijfolie om de hummus smeuïger te maken.
  • Snijd het kapje van de paprika. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Vul met de hummus.

Linda's tips

  • Tip: gebruik de rest van de hummus als broodbeleg of serveer de gevulde paprika bij de barbecue.
  • Tip: maak voor de kids eventueel kleine puntzakjes waar je de paprika's in serveert.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl