16kleine snoeptomaatjes of 2 tomaten in kleine stukjes gesneden
snufjevers gemalen zwarte peper en Himalaya zout naar smaak
Zo maak je het
Was de courgettes. Maak slierten met de schiller, mandoline, keukenmachine of Spirelli. Stop met schillen zodra je op het hart (met de zaadjes) terecht bent gekomen.
Maal de steeltjes met de basilicum blaadjes, de walnoten, zongedroogde tomaatjes, ansjovisfilets en de olijfolie tot een saus in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
Snijd de zalm tot snippers.
Verhit een koekenpan en bak de courgetti kort 2-3 minuten. Voeg de basilicum notensaus toe en tomaatjes toe en ook de spinazie in delen, zodat alles lekker warm is. Het lekkerste is als de spinazie nog knapperig is, verwarm dan ook niet te lang.
Serveer op 4 borden en strooi de zalmsnippers erover. Breng op smaak met snufje peper en Himalaya zout (of zeezout, zolang het maar geen keukenzout is).
Linda's tips
Family Detox tip: bij manlief hoef ik echt niet aan te komen met spaghetti van courgette. Voor hem en de kids heb ik volkoren spaghetti gekookt. Ik had dan ook genoeg aan 1 courgette en de helft van de courgette slierten heb ik gebruikt voor een lunch de volgende dag. Of meng met de spaghetti voor een extra groente momentje voor het gezin.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl