Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pakje Alpro soya cuisine
  • 100 gram aardbeien
  • 1 passievrucht
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • snufje zout
  • 2 rijpe peren
  • 1 zoete appel

Optioneel

  • blaadjes verse munt

Zo maak je het

  • Mix de Alpro Soya cuisine op tot slagroom met een snuf zout. Dit duurt even, dus blijf kloppen.
  • Snijd de passievrucht doormidden en lepel het vruchtvlees eruit en doe met de aardbeien en balsamico in de hakmolen van een staafmixer en maal fijn. Haal het sap vervolgens door een zeef om de pitjes van de passievrucht te verwijderen. Voeg het sap voorzichtig toe aan de opgeklopte soya cuisine. Zet de aardbeien room in de koelkast.
  • Verhit een grill pan en snijd het fruit in plakken van een halve centimeter. Grill het fruit in porties ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Laat iets afkoelen en snijd in stukjes.
  • Vul een glaasje met stukjes fruit en dek af met een laag aardbeien room. Garneer eventueel met een blaadje verse munt.

Linda's tips

  • Tip: zorg echt voor goed rijp fruit, zo komt de smaak het beste tot zijn recht.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl