Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 - 500 gram broccoli
  • 250 gram spaghetti
  • 1 bouillonblokje
  • 400 gram doperwten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chili pepertje
  • 4 ansjovis uit blik (de rest vries je in)
  • 150-200 ml plantaardige room
  • 200 gram gerookte kip

Optioneel

  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Zet een pannetje met water op. Maak ondertussen de broccoli schoon en kook 3 minuten in het kokende water. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken.
  • Kook de pasta met een bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg 2 minuten voor einde kooktijd de doperwten toe.
  • Snijd het teentje knoflook en chili pepertje (met of zonder zaadjes) fijn. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, peper en ansjovis toe. Bak een minuut of 3 totdat de ansjovis uiteen gevallen is.
  • Maal de uitgelekte broccoli met het knoflook, peper en vis mengsel tot een egale met de staafmixer en voeg in delen de room toe. De saus moet enigszins dik blijven en niet te vloeibaar worden. Je hebt misschien niet alle room nodig.
  • Meng de saus met de spaghetti en doperwten. Strooi er eventueel Parmezaanse kaas over.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl