Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie

Ingrediënten

  • olijf- of kokosolie
  • 125 gram (bio) kastanje champignons
  • scheut Kikkoman sojasaus
  • 3 eieren
  • verse peper
  • 2 grote tomaten
  • alfalfa

Optioneel

  • verse kruiden zoals koriander
  • volkoren (spelt) brood

Zo maak je het

  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olie.
  • Maak de champignons schoon en snijd in dunne plakken. Bak de champignons in 3-4 minuten bruin. Blus af met een scheut sojasaus. Haal de champignons even uit de pan en zet pan terug op vuur met nieuw scheutje olie.
  • Kluts ondertussen de eitjes in een kom. Voeg het eimengsel toe aan de pan en laat 2 minuten stollen. Verdeel de champignons over de omelet en zet het vuur zachter. Laat 10 minuten garen.
  • Snijd de tomaten in stukjes en strooi de alfalfa en verse kruiden erover.
  • Haal de omelet uit de pan, leg op een bord.
  • Serveer er eventueel stuk brood en de tomaten alfalfa salade erbij.

Linda's tips

  • Tip: alfalfa is ook lekker op een rijstewafel met hummus of verwerk het in een smoothie.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl