Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 stronken witlof (bij voorkeur even groot)
  • 1 appel of 1 peer
  • (kokos) olie om in te bakken
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel hazelnoten of walnoten
  • 40 gram blauwe kaas

Zo maak je het

  • Verwijder de onderkant van de witlof. Snijd doormidden en verwijder het harde gedeelte. Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor en snijd in even dikke plakken.
  • Verwarm een grote koekenpan op medium hoog vuur met olie. Bak de witlof en appel om en om 4 minuten. Voeg de ahornsiroop toe en bak nog 3-5 minuten mee.
  • Rooster ondertussen in een kleine koekenpan een eetlepel hazelnoten. Snijd de kaas in plakjes.
  • Haal de witlof en appel uit de pan. Leg de blauwe kaas op de warme witlof en strooi de hazelnoten erover.

Linda's tips

  • Tip: je kunt het karameliseren ook achterwege laten en de salade is zijn geheel rauw eten. Snijd de witlof en appel dan fijn. Maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 1/2 eetlepel honing en een snuf zout en peper. Hussel alle ingrediënten door elkaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl