Verwijder de onderkant van de witlof. Snijd doormidden en verwijder het harde gedeelte. Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor en snijd in even dikke plakken.
Verwarm een grote koekenpan op medium hoog vuur met olie. Bak de witlof en appel om en om 4 minuten. Voeg de ahornsiroop toe en bak nog 3-5 minuten mee.
Rooster ondertussen in een kleine koekenpan een eetlepel hazelnoten. Snijd de kaas in plakjes.
Haal de witlof en appel uit de pan. Leg de blauwe kaas op de warme witlof en strooi de hazelnoten erover.
Linda's tips
Tip: je kunt het karameliseren ook achterwege laten en de salade is zijn geheel rauw eten. Snijd de witlof en appel dan fijn. Maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 1/2 eetlepel honing en een snuf zout en peper. Hussel alle ingrediënten door elkaar.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl